Murcifesztivál Szüreti Felvonulás Ábrahámhegy

Nagyításhoz kattintson a képre!

Murcifesztivál Szüreti Felvonulás

Amikor megérkezik az érő szőlő üzenete, a hegyoldalakban Ábrahámhegyen is emberhangyák sokasága sürgölődik, október 7-én pedig szüreti felvonulással, és mulatsággal ünnepeljük meg a szüreti munkák befejezését.

Az ábrahámhegyi szüreti mulatságon lesz vígasság, sokadalom, dínomdánom ünnep, hiszen a szorgos gazdák leszüreteltek! Vár mindenkit a szüreti menet majd a bál! A felvonulás a strandról indul majd Sziget utca - vasúti átjáró - Iskola utca - focipálya - Patak utca - Önkormányzat Művelődési Ház útvonalon. A megállókban fergeteges tánccal, és szüreti nótákkal szórakoztatjuk a közönséget.

Jön velünk sok maskara, járgány, jószág és járművek, az egyikük dudál, a másik meg béget! Szóljon hát mindenki, sógornak, komának! Eljött az ideje, a Murci-fesztiválnak! Erre most kicsi, nagy meghívattatik, százhúsz éves korig, elvárunk mindenkit!

Belépő:
17 órától 800 Ft-ért kóstolójegy vásárolható a pénztárnál, mely a büfékben az erre az alkalomra főzött ételre beváltható.
 

Települések Ábrahámhegy közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Hagyományőrzés, folklór, Családi programok
helyszín
  • Balaton, Borvidéken
Település ismertető
  • Ábrahámhegy

    A Balaton északi partján, a Badacsony-hegytől keletre, Révfülöp községtől 5 km-re, a 71-es út mentén található Ábrahámhegy. 2,8 km-es tóparti szakasz, 7 km2 terület és 5 km2 vízfel...

Szállások Ábrahámhegyenés környékén

Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu