India a legnépszerűbb az exkluzívak között

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

India a legnépszerűbb az exkluzívak között

Feltöltve: 2007-09-11

Indiát hozta ki a legnépszerűbb exkluzív utazások versenyében győztesnek a Condé Nast Traveller.

A luxusutazások bibliájaként számon tartott brit újság felmérésében az ázsiai ország három helyet lépett előre, leszorítva ezzel a dobogó felső fokáról a tavalyi győztes Olaszországot.

Kihirdette a világ egyik legtekintélyesebb angol nyelvű magazinja, a Condé Nast Traveller a Best of The Best felmérés győzteseit. A luxusutazások területén a legjobb úti céloknak számító országok rangsorát szeptember 3-án, a Londoni Claridges Hotelben ismertették ünnepélyes keretek között.

A győztes a tavaly még csak a negyedik helyen álló India volt, amely olyan felkapott úti célnak számító országokat előzött meg a megmérettetésben, mint a szorosan mögötte végzett Olaszország, Thaiföld, Ausztrália és Új-Zéland.

A turizmus Oscar-díjának számító Condé Nast Traveller tavalyi aranyérmese Olaszország volt, amely idén is sikeresnek bizonyult, kiváltképpen a gasztronómia és a klíma tekintetében. Itália ezekben a kategóriákban idén is győzött, míg a barátságosság tekintetében Thaiföld volt a legmeggyőzőbb. A több mint 30 ezer szavazat alapján a legszebb sziget díját a Maldív-szigetek kapta, Sydney pedig az olvasók "tengerentúli" városának bizonyult.

A több tízezer olvasói szavazat alapján összeállított listán az "ítészek" szállodákat, üdülőközpontokat és hajós társaságokat, valamint szolgáltatásokat is minősítettek. "Nagyon örülök, hogy India volt a befutó a beérkezett szavazatok alapján. Szerintem fantasztikus dolog hasonló elismerésben részesülni, hiszen olvasóink elsősorban a kifinomult ízlésű utazók közül kerülnek ki" - mondta el Sarah Miller, a magazin szerkesztője.